Monday, April 6, 2009

 

Pelancaran Program Rakan Muda Sekolah


9W2RKK Encik Meor Mohd Roslan, Penyelia Kokurikulum JPN sedang memberi taklimat


Permulaan kayuhan di tengah kesibukan berkempen

Sampai di Padang SMK Tengku Menteri


Gimik, punya la laju flying fox, tak sempat nak ambik gambar


Menteri dah turun buat interview, pelajar kena tunggu, habih camno?


Pada 4 April yang lalu, saya dan beberapa orang rakan guru termasuk JPN, DFA, SOJ dan VAK (Badrul Hisham dari Sungkai) menjadi urus setia dan marshal sempena prgoram berbasikal 120 orang pelajar dari 4 sekolah di Bukit Gantang bagi menanda terlancarnya program rakan muda sekolah Peringkat Negeri Perak. Program kami diketuai oleh 9W2WSA dan dibantu oleh penyelia Kokurikulum JPN Encik Meor Mohd Roslan (9W2RKK). Pada hari jumaat malam, saya dan rakan-rakan bermalam di home stay Taman Kuala Kangsar, manakala beberapa orang lagi berkhemah di tempat permulaan program iaitu di SMK Batang Aur. Dengar cerita Dilmi, Azhar dan rakan-rakan buat BBQ rusa sampai tak boleh tidur.

Bangun pagi untuk bergerak ke Changkat Jering, motor tak mahu hidup pulak. Malam tadi ok jer. Apa barang, last-last kena tolak, siap kena kutuk lagi. Ikut saya, nak tinggalkan ajer motor di situ, naik pick-up Mawi. Lepas tu mati pulak kat PPD KK, tolak lagi. Akibat malu nak tolak banyak kali, tak berhenti sarapan terus ke SMK Batang Aur. Mujur ada sarapan sponsor kat sana. 

Bila nak bertolak jam 9.00, baru saya sempat cari spanar, dah agak dah, mesti kepala skru dah ada mendapan kimia. Bila diketatkan, sekali tekan terus hidup. Legaaa. Lepas, eskot pelajar, lepak di SMK Tengku Menteri, sempat kempen rakan ambil RAE, hasilnya, Mawi, Azhar dan Dollah, beri ic dan RM50, borang saya isikan. Member ni dah kempen lama dah, dari prgoram berbasikal ke Pangkalan Hulu tempoh hari, ini baru terbuka. Minggu depan, rakan yang sama ni juga akan terlibat dalam program di Teluk Senangin, jadi radio penting. Sebab tu, saya sungguh-sungguh kempen supaya mereka melibatkan diri dalam radio ham ni, kerana banyak kegunaan dalam tugas rasmi kami sebagai pendidik.

Lepas minum (brucnh) di SMK TM, RKK ajak makan tengah hari pulak, rezeki jangan ditolak, bergerak melalui PLUS, terus ke KK, makan tomyam lagi. Tapi malam tadi punya rasa lagi sedap. Lepas makan, dah penat, kami berempat balik semula ke homestay walaupun dah check out. Semua terlena sampai 4.00 ptg, baru balik ke base masing-masing.

Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Subscribe to Posts [Atom]